|
«Агропрайм Холдинг» обновил поголовье на племзаводе
5 февраля, 2016
Племенной завод ООО «Агропрайм Холдинг» в середине декабря прошлого года планово обновил поголовье. Из Франции прибыли племенные хряки пород Большая Белая и Ландрас селекции генетической компании Gene+. Соблюдение графика обновления поголовья - один из факторов, который позволяет племзаводу оставаться лидером отрасли в непростое для нее время.
Головний технолог ТОВ «Агропрайм Холдинг» Василь Лимар підкреслює високу стресостійкість та адаптивність тварин французької генетики.
«У нинішній, не кращий, прямо скажемо, для свинарства час, навіть великі господарства намагаються максимально здешевлювати раціони. Тим паче, фермерські господарства, яким стає все складніше забезпечувати якісне харчування на відгодівлі. Тому адаптивність тварин, яка безпосередньо впливає на прирости при зміні умов утримання, є важливим фактором», – зауважив спеціаліст.
Наразі всі кнури пройшли карантин та введені в основне стадо. Кожен з кнурів-нащадків, яких племзавод реалізує покупцям, отримує власний індекс продуктивності та може виробити більше 1000 спермодоз на рік. Таким чином, одного кнура-виробника достатньо для оновлення крові невеликого фермерського господарства. За рахунок використання генетичних якостей плідника покращуються якісні показники свиноматок, збільшується багатоплідність та молочність.
На племзаводі плодовитість свинок сягає 14 живонароджених поросят на опорос. Свині мають високі відгодівельні якості: досягають ваги 100 кг за 155-165 днів із забійним виходом 79–80%, при чому товщина шпику – 1-1,5 см, площа м’язового вічка – 57-58 мм.
Аналізуючи продажі минулого року і замовлення на поточний рік, пан Лимар констатує збільшення попиту на гібридну свинку F1 (Велика Біла /материнська лінія/ х Ландрас /батьківська лінія/).
«Помісні ремонтні свинки та кнурці безпроблемні у введенні в стадо, легко адаптуються до змін умов утримання та годівлі без втрат продуктивності. Тому і користуються підвищеним попитом» – пояснює В.Лимар.
Журнал "Прибуткове свинарство", №1, февраль 2016 р. | |